Kolagén je najhojnejším proteínom v tele a je kľúčovou zložkou všetkých spojivových tkanív. Poskytuje infraštruktúru pohybového aparátu, nevyhnutnú pre mobilitu. Príjem kolagénu podporuje zdravú kožu, vlasy, šľachy, chrupavky, kosti a kĺby.
Ako starneme, schopnosť tela produkovať prirodzený kolagen klesá. Produktová rada Vital Proteins má za cieľ podporovať pokračovanie produkcie kolagénu.
Aký je rozdiel medzi hovädzími želatínovými a kolagénovými peptidmi?
Možno sa pýtate sami seba: „Takže ak sú hovädzie želatíny a klasické kolagénové peptidy dobrým zdrojom kolagénu, čo ich robí takými rozdielnymi?“ Urobíte dobrý bod. Obaja sú skvelé pre trávenie, lepšiu kožu, vlasy a nechty, a zdravie kostí a kĺbov. Obaja sú vyrobené z jednej základnej zložky – kolagénu – a dodávajú 20 gramov na jednu porciu. Ale spôsob, akým sa používajú, je to, čo ich odlišuje od seba. Naše hydrolyzované peptidy kolagénu sú neochutené, rozpúšťajú sa v horúcich alebo studených kvapalinách a sú rýchlejšie stráviteľné. Sú určené pre tých, ktorí sa ponáhľajú, pretože sú ľahko rozpustné v horúcich aj studených kvapalinách.
Naša hovädzia želatína sa ľahko rozpúšťa v horúcich kvapalinách, ale po zmiešaní so studenými tekutinami tuhne, takže nie je presne odporúčaná pre tých, ktorí chcú svoju každodennú fixáciu kolagénu, stat. Ale je ideálny pre foodies, ktorí chcú zosilniť určité jedlá a zároveň podporovať produkciu kolagénu.
Kto by mal brať hovädzie želatínu?
Používanie hovädzej želatíny môže pomôcť uľahčiť trávenie, posilniť kĺby a kosti, zlepšiť zdravie vlasov, pokožky a nechtov. Výhody hovädzieho želatíny sú skvelé, a predovšetkým pomáha telu stráviť jedlo, ktoré nemusia byť zvyknutí jesť. Hovädzie želatína je pomalšie k tráveniu, pohybuje sa ďalej cez GI trakt a pokrýva tenké črevo. Každý môže vyskúšať hovädzie želatíny, ale výrobok je obzvlášť prospešný pre ľudí, ktorí dodržiavajú diéty, ktoré podporujú zdravie čriev, ako je GAPS (Gut a psychológia Syndróm Diéta), AIP (Autoimunitné Paleo protokol), alebo SCD (špecifické sacharidov stravy).
Dobre, dám to. Ale ako to pripravím?
Naša hovädzia želatína musí byť najprv „rozkvitnutá“ v kvapaline za studena alebo pri izbovej teplote. Tento proces zrní granuláty a uľahčuje ich miešanie do jedla. Po „kvitnutí“ ich budete musieť pridať do horúcej kvapaliny, aby ste ich úplne rozpustili. Hovädzie želatína sa pri chladení rozloží (ako jello). Je to neochutené, takže je skvelým doplnkom k proteínovým gumám alebo ako zahusťovadlo v polievkach, pudingoch a dusených mäsových výrobkoch.