Hovädzí šalát v sójovej omáčke: recept
Ako rýchlo a chutne uvariť hovädzie mäso? Urobte si mäsový šalát! Minimálny počet ingrediencií a veľmi jednoduchý recept, ale jedlo sa ukáže ako v reštaurácii.
Ingrediencie:
Hovädzie mäso – 350 gr.
Škrob – 1 polievková lyžica. l.
Sójová omáčka – 2-3 lyžice. l.
Na tankovanie:
Cesnak – 2 strúčiky
Červená paprika – 1/2 lyžičky
Cukor – 1 polievková lyžica. l.
Sójová omáčka – 3 lyžice. l.
Ocot – 1 lyžička
Rastlinný olej – 3 lyžice. l.
Sezam – 2 lyžice. l.
Cilantro – podľa chuti.
varenie:
Hovädzie mäso nakrájajte na veľmi tenké plátky. Vložte do hlbokej misky, pridajte škrob a sójovú omáčku, dobre premiešajte. Necháme postáť 15 minút.
Hovädzí šalát v sójovej omáčke: recept s fotografiou
Mäso nakrájajte na tenké plátky
Hovädzí šalát v sójovej omáčke: recept s fotografiou
Pridajte škrob a sójovú omáčku
Potom vložte hovädzie mäso do vriacej vody. Varte presne 2 minúty. Ak sa prepečie, mäso bude tvrdé. Vyberte hovädzie mäso z vriacej vody pomocou dierovanej lyžice.
Varte presne 2 minúty
Cesnak nasekáme nadrobno a pridáme k uvarenému hovädziemu mäsu. Nechýba ani červená paprika, cukor, sójová omáčka a ocot. Rastlinný olej zohrejeme v hrnci alebo vo vodnom kúpeli, ako chcete. K hovädziemu mäsu nalejte horúci, ale v žiadnom prípade nie vriaci olej. Posypeme sezamovými semienkami a nahrubo nasekaným koriandrom.
Hovädzí šalát v sójovej omáčke: recept s fotografiou
Podľa chuti pridajte koriandr a sezam
Všetko dôkladne premiešame a necháme odstáť aspoň 30 minút. Ak šalát stojí niekoľko hodín, bude chutnejší. Dobrú chuť.