Šťavnatá, intenzívna „mäsová aróma“ a vegánska: to sú hamburgerové placky z Beyond Meat. Vyrábajú sa z hrachových bielkovín a cvikly a sú vynikajúcou alternatívou ku klasickému hovädzímu hamburgeru

Vyzerá ako mäso, ale je vyrobené z bielkovín hrachu: Beyond Meat

Existuje už veľa vegetariánskych hamburgerov: či už s vyprážanou zeleninou, s pattiou vyrobenou z fazule alebo tofu namiesto mäsa. Ale nikdy nebola alternatíva mäsa, ktorá by skutočne chutila a vyzerala ako mäso.

Pattie hamburgera Beyond Meat sa blíži. Beyond Meat Burger sa vyrába okrem iného z hrachových bielkovín, ktorých textúra pripomína svalové vlákna z mäsa. Prísady sa varia v pare a prenesú sa do typického hamburgerového tvaru. Červená repa dáva červenú farbu. Soy sa úplne vyhýba.

Ak sú placky opečené alebo grilované na obidvoch stranách, vytvorí sa perfektný vzhľad karbanátky a pečené arómy zabezpečia zážitok „takmer ako mäso“. V kombinácii s hlávkovým šalátom, uhorkou, paradajkami, syrom a kečupom sa vegetariánska pattie stáva vynikajúcou vegetariánskou variáciou hamburgerov.

Odporúčané články