Ružový sirup

Jednoduchý sirup je jednoducho rovnaká časť vody a cukru. Žiadny vtip, ktokoľvek môže urobiť jednoduchý jednoduchý sirup za päť minút. Ale vedeli ste, že výroba domácich ochutených sirupov je rovnako jednoduchá? DIY jednoduché sirupy môžu ísť od 0 do 100 veľmi rýchlo, keď sú vylepšené s vašimi obľúbenými bylinkami, ovocím a korením – alebo v tomto prípade váš obľúbený kvet: ruže. Ružový jednoduchý sirup dodá každému nápoju sladkú, jemnú, aromatickú, botanickú poznámku, ktorá je horúca alebo studená, chlastá alebo nie. Zmiešajte dve polievkové lyžice tohto ružového sirupu do čaju, kávy, limonády alebo šampanského ráno. Zatvorte oči, vdychujte a je ľahké si predstaviť, že ste sa na jar nachádzali v ružovej záhrade.

Keď kupujete okvetné lístky ruží na varenie, uistite sa, že sú špecificky označené ako jedlé. Nepoužívajte dekoratívne okvetné lístky ruží, pretože je pravdepodobné, že boli postriekané pesticídmi a inými škodlivými chemikáliami. Čerstvé jedlé lístky ruží sú najjednoduchšie nájsť na farmárskom trhu, ale môžete si ich objednať aj on-line s doručením


Rose Jednoduchý sirup

Umiestnite vodu a cukor do malej panvice a priveďte k varu za občasného miešania, aby sa cukor rozpustil.

Akonáhle sa cukor rozpustí, znížte teplo na var. Miešajte v okvetných lístkoch ruží a varte 10 minút. Vyberte z ohňa a nechajte ho striekať ďalších 10 minút.

Naplňte sirup cez jemné sito do sklenenej nádoby a nechajte vychladnúť. Uchovávajte v chladničke až jeden mesiac.
prísady

    1 šálka vody 1 šálka cukru 2 šálky čerstvé okvetné lístky ruží (alebo 1 šálka sušené)