
Zdravotné výhody včelieho peľu
Včelí peľ je prírodná zmes kvetového peľu, nektáru, sekrétov včiel, enzýmov, medu a vosku, ktorý sa používa ako výživový doplnok. Má množstvo zdravotných benefitov a včelí peľ je považovaný za superpotravinu vďaka tomu, že je bohatý na živiny – tokoferol, niacín, tiamín, biotín, kyselinu listovú, polyfenoly, karotenoidové pigmenty, fytosteroly, enzýmy a koenzýmy.
Včelí peľ sa používa pri liečbe
- Akné
- Atritíde
- Astme
- Ekzémoch
- Vysokom cholesterole
- Osteoporóze
Okrem toho včelí peľ zvyšuje energiu, pomáha
zlepšovať pamäť, spomaľuje proces starnutia, podporuje chudnutie a zlepšuje
atletický výkon.
Včelí peľ je vďaka svojmu komplexnému a vyváženému výživnému profilu považovaný za jednu z najkompletnejších potravín. Kompletný proteín, bohatý na vitamíny, minerály, enzýmy, aminokyseliny a antioxidanty, je považovaný za tvorcu imunitného systému, ktorý tiež zvyšuje vitalitu.
Včelí peľ je vynikajúcim posilňovačom mozgu,
zvyšuje bdelosť a pomáha pri zvyšovaní koncentrácie počas dlhšieho časového
obdobia. Je bohatý na vitamíny B; B1, B2 a B3 – ktoré sú nevyhnutné pre zdravý
nervový systém a a sú silnými detoxikátormi, najmä pre mozog.
Používajú olympionici a kulturisti na zvýšenie
sily a vytrvalosti. Jeho povesť staviteľa svaloviny je čiastočne spôsobená tým,
že obsahuje všetkých 22 aminokyselín. Približne polovica z nich je voľná forma,
čo znamená, že sa dajú prispôsobiť priamo do tela a sú pripravené na okamžité
použitie.
Protizápalové vlastnosti včelieho peľu z neho robia skvelý nástroj na upokojenie tráviacich problémov – spomedzi celého radu ďalších vecí zvnútra aj zvonka. Včelí peľ môže chrániť vašu pečeň pred toxicitou.