ako si vybrať paella panvicu

ako si vybrať paella panvica

Vyberte si najlepšiu paella panvicu

Nepochybne jedným z najznámejších a najobľúbenejších kulinárskych špecialít Španielska je paella tradičné jedlo na báze ryže.

Pôvod Paella

Aj keď paella je vo všeobecnosti považovaná za jedno z najznámejších jedál Španielska, v skutočnosti pochádza z oblasti Valencie na východnom pobreží krajiny. Zavlažovacie systémy, ktoré Rimania prvýkrát vyvinuli, sa v priebehu storočí zlepšovali, čo viedlo k tomu, že ryža bola v potrave tejto oblasti v 15. storočí základom. Pôvod paelly, ako ju dnes vieme, sa považuje za jedlá pod šírym nebom varené okolo jazera Albufera vo Valencii.

Paella je dnes považovaná za gastronomický zážitok. Paella sa pripravuje na plochej panvice. Kruhová panvica je vyrobená z leštenej ocele, je široká a nie príliš hlboká, s dvoma držadlami na každej strane. Jej plochý a plytky dizajn umožňuje rýchle a rovnomerné odparovanie, čo je nevyyhnutné pre správnu prípravu autentickej paella.

Vaša panvica paella bola navrhnutá na veľmi špecifický účel. Paella panvica má široký a plochý tvar.  Plochý tvar panvice paella pomáha zaistiť, aby ryža uvarila v tenkej vrstve. Zdroj tepla by mal pokrývať celú panvicu.

Príprava Paella

Jednou z najdôležitejších zložiek pri príprave je samozrejme „paella“ alebo samotná panvica, ktorá je zvyčajne veľká (niekedy obrovská), okrúhla a tenká. V súčasnosti sú jedlá z rôznych druhov materiálov a tvarov prispôsobené potrebám moderných kuchýň. Pretože paella by sa tradične varila na otvorenom ohni, aj veľkosť vašej panvice by mala byť prispôsobená veľkosti varnej dosky, aby sa teplo mohlo správne distribuovať.

Veľkosť paella panvice

Aróma sa zlepšuje tým že sa ryža dotýka paella panvice, takže panvice by mali byť širšie v priemere ako vo výške.

porcie priemer gramov ryže
1 20 cm 100
2 25 cm 200
4 33 cm 400
6 38 cm 600
8 43 cm 800
12 55 cm 1200

Väčšie panvice využijú profesionálne kuchyne alebo pri príprave paella na oslavy, párty a podobne.