Veľkonočné vajíčko čokoládovej kôry

čokoládu tu, ale neváhajte použiť toľko alebo tak málo, ako sa vám páči a ísť rogue s polevami. Použil som biely a rubín, vyzerá krásne, ale môžete použiť ľubovoľnú kombináciu farieb.
prísady

veľkorysý ½ šálku bielej, rubínovej, mliečnej a tmavej čokolády

1-1½ šálky rôzne veľkonočné vajíčka, fólie odstránené, veľké vajcia rozbité na kusy

¼ pohár choc čipy

¼ pohár veľkonočné tematické postrekovačov
metóda

1. Umiestnite tepelne odolnú misku tesne na hrniec s malým množstvom vody v spodnej časti (ale nie dosť, aby sa dotýkala základne misy). Priveďte k jemnému varu, potom znížte teplotu a začnite lámať svoju čokoládu do misky, pracujte naraz s jedným typom čokolády. Miešajte lyžičkou alebo špachtľou, kým sa hladké a úplne neroztopí. Odložte misku.

2. Umiestnite ďalšiu misku čokolády na vriacej vode, kým sa neroztopí, potom zopakujte proces so zostávajúcimi čokoládovými farbami (každá v samostatných miskách).

3. Pás na pečenie alebo tenký podnos zarovnajte s papierom na pečenie. Nalejte jednu misku rozpustenej čokolády na vyloženú tácku a rovnomerne ju rozotrite stierkou. Opakujte s inými miskami roztavenej čokolády, aby ste vytvorili úseky a vrstvy rôznych farieb – vírte so špajdľou pre efekt mramoru. Urobiť to tak tenké alebo tak silné, ako sa vám páči, ale asi pol centimetra je dobrá hrúbka pre prasknutie kôry do črepov.

4. Kým čokoláda je stále mäkká, pridajte polevy. Preneste zásobník na niekoľko hodín do chladničky. Akonáhle úplne nastavený, rozbiť na drsné črepy.

Ak sa vám páči tento recept vyskúšať Katrina DIY creme vajcia a veľkonočné vajíčko skalnaté ceste.